Festivalprogram

Du kommer inte gå törstig härifrån. Varken på drycker eller smaker. Välkommen till ett festivalprogram som presenterar råvaror runt knuten och spännande provningar av hyperlokal dryck. Dig in. Eller Zip in som vi säger.

En hyperlokal dryckesfestival som låter dig bo mitt i den vackra skånska naturen runt Ellinge Slott och som ger dig dryckes- och matupplevelser utöver det vanliga. Två dagar av kunskap, gemenskap och upplevelser där du möter passionerade lokala mathantverkare och spännande och kunniga dryckesproducenter som brinner för att dela med sig. Där du får delta, testa och lära!

Ta del av spännande provningar, workshops och vandringar i omgivningarna runt Ellinge Slott tillsammans med vänner och nya vänner, njut middag av Michelinkocken Titti Qvarnström på hyperlokala närodlade råvaror, vakna under stjärnorna och gör din frukost över öppen eld. En garanterat helt unik upplevelse.

BOENDET

Somna gott och vakna i slottsmiljö från 1100-talet, omringad av vackra vita murar, grönskande parker, sjöskimmer och lummiga trädgårdar. Kan man få en bättre sovplats? Här slår vi upp tält. Du tar med liggunderlag och sovsäck. Vi kan inte lova att fåglarna är tysta. Men vi kan lova en mysig tältupplevelse med dina vänner. Och nya vänner. Är du pigg fångar du soluppgången. Eller sover du fram till frukosten som vi lagar tillsammans över öppen eld.

AKTIVITETER

Hyperlocal Ölprovning Lär dig mer om ölens byggstenar och bubblande framställning samtidigt som du får prova en rad humledrycker från trakterna i Mittskåne.

Mjölkprovning Wow från cow. Kom in I mjölkens värld och lär dig allt du inte visste om den vita drycken från korna i Mittskåne.

Kombuchamakeri med The Fermenting Jar Visste du att fermenterat stärker immunförsvar och tarm? Lär dig hantverket bakom den tusenåriga traditionen att göra Kombucha med det skånska familjeföretaget. Här görs allt från grunden, med ekologiska råvaror från Skåne.

Vin & Ost-provning Njut vin och skånsk ost i kombination. Ådala gård Mikromejeri, som vinner ständiga priser och SM-guld, tar dig på en flygande ostresa tillsammans med Flyinge Vingård. Gården vars mål är att skapa det ekologiska naturvinet Pegasus i den gamla hästbyggden. Här får du veta hur.

Purity Vodka Vandring Följ med på rundvandring i destilleriet som producerar drycken som blev till världskändis. I de vackra lokalerna på Ellinge Slott där Purity Vodka destilleras får du lära dig processen bakom en av världens mest prisade vodkor.

Purity Cocktail mixology Konsten att blanda drinkar kallas mixologi. Här får du blanda cocktails i de vackra lokalerna tillsammans med Purity Vodka.

Fire Frukost Laga frukost över öppen eld tillsammans med Camilla från Robusta äventyr. Nej det är inte tidigt. Fåglarna har varit uppe minst tre timmar.

Bränneriets gård Skörda, plocka, musta, safta

Örtvandring med Pontus Dowchan Vandra på Ellinge slotts ägor och leta ätliga växter och örter.

MATEN

Här är de lokala råvarorna i centrum och du får njuta av middagar på närodlade råvaror. Till och med härodlade. MittSkåne har ett rikt utbud av mikromejerier, odlingar och dryckeshantverkare som gör det enkelt att få färska fina råvaror efter säsong. Grödorna åker inte långt och det är nära till närmsta gård.

På Törst sätter vi självklart drycken på första parkett, även vid måltiden. Vi sätter den inte bara på bordet utan vi kommer även låta drycken vara en bärande ingrediens i maten som ger spännande smakupplevelser. Njut av middagar signerat Nilla Jarl och Michelinkocken Titti Qvarnstöm som ger dig hyperlokala mat- och dryckesupplevelser mitt i den skånska naturen.

När kaffet dukas in sippar du på dryck på nymalda bönor från det hyperlokala kafferosteriet Södra Sandby som vill erövra Sverige söderifrån. Det ekologiska mikrorosteriet fokuserar på ursprung och drivs av Mattias Sjöbäck vars mål är ”Bättre kaffe till fler människor!”.