En helt unik upplevelse
– i dryckens tecken

Törst är för dig som vill ha en helt ny upplevelse. För dig som vill utvecklas och lära dig nytt, som vill få fantastiska minnen att ta med hem och möta andra passionerade människor.

En hyperlokal dryckesfestival som låter dig bo mitt i den vackra skånska naturen runt Ellinge Slott och som ger dig dryckes- och matupplevelser utöver det vanliga. Två dagar av kunskap, gemenskap och upplevelser där du möter passionerade lokala mathantverkare och spännande och kunniga dryckesproducenter som brinner för att dela med sig. Där du får delta, testa och lära!

Ta del av spännande provningar, workshops och vandringar i omgivningarna runt Ellinge Slott tillsammans med vänner och nya vänner, njut middag av Michelinkocken Titti Qvarnström på hyperlokala närodlade råvaror, vakna under stjärnorna och gör din frukost över öppen eld. En garanterat helt unik upplevelse.

Törst bjuder bland annat in dig in dig till Purity Vodkas destilleri för workshop i mixologi, örtvandring, du får skörda och safta must på Bränneriets gård, göra egen kombucha, gå på hyperlokal ölprovning och matcha vin och ost från Flyinge vingård och Ådala gård.

För dig som är kunskapstörstig. Eller bara törstig.

LEADER – MITTSKÅNE UTVECKLING

Leader med kontor i Hörby verkar för att stödja projekt och samarbeten med fokus på lokal utveckling. Vår vision är att vara Skånes mest upplevelserika natur- och matland 2020. Vi använder våra resurser till produkter och tjänster där naturen är en viktig ingrediens och där livsmedelsproduktionen utvecklas på ett innovativt sätt. Här skapas upplevelser för både de som bor i MittSkåne som för besökare från när och fjärran.

FESTIVALEN SOM HYLLAR SKÅNSK DRYCK

Med MittSkånes vision om att vara Skånes mest upplevelserika natur- och matland 2020 som bakgrund har vi tidigare presenterat Food Camp. Nu är det dags att sätta MittSkåne på kartan genom drycken. Vårt mål är att här skapa en årlig festival som hyllar de skånska hyperlokala dryckerna med fokus på lärande, kunskapsdelning samt nätverkande. En festival med runt 200 deltagare som tar tillvara på kraften och mångfalden i MittSkånes mat- och dryckeslandskap, och som lockar både privatpersoner och branschen.

Syftet är att skapa en internationell mötesplats i samarbete med lokala mat- och dryckesaktörer. Med Törst dryckesfestival önskar vi skapa livskraft, tillväxt och framtidstro på landsbygden och ökad attraktion för MittSkåne. Genom att lyfta den hyperlokala drycken på plats, beläget i ett vackert naturområde, skapar vi en unik upplevelse!

Först ut är en pilotworkshop i två dagar där vi tillsammans med arrangörer och deltagare testar konceptet för att kunna utveckla det för framtiden. Inom ramen för årets projekt 2019 genomför vi en workshops tillsammans med mat- och dryckesarrangör, vi tar fram hållbarhetspolicy, volontärprogram för unga i MittSkåne samt genomför och analyserar en testfestival med utvalda personer.

”Visit Sweden tog under 2018 fram en analys kring internationella turister önskan att uppleva i Sverige. Drygt 75% vill vara med om en kulinarisk upplevelse. Av dessa vill 89% uppleva den lokala matkulturen och 52% vill uppleva mat- och dryckesfestivaler”.